Olvasás tudatosan

Nagyon sok kutatást és felmérést készítenek azzal kapcsolatban, hogy mi az, ami befolyásolja nap, mint nap az embereket. Ha azt hisszük, hogy csak pár dolog befolyásol minket a mindennapi életünk során, akkor tévedünk.
Ha hisszük, ha nem akár egy köny, vagy egy újságcikk elolvasása után is az agyban, valódi, mérhető változások mennek végbe, amelyek még 5 nap után is kimutathatóak. Bármit olvasunk, ami kivált belőlünk egy fokozottabb érdeklődést, az neurológiai elváltozásokat hoz létre az agyban, amely során az idegsejtek közötti kapcsolat megerősödik. Ez azt mutatja, hogy az olvasó képes agyi szinten átélni a könyv vagy egy cikk teljes tartalmát. Tehát egy könyv, vagy egy cikk olvasása lenyomatot hagy az idegrendszerünkben, ami nem biztos, hogy pozitív lesz.
Aki tehát úgy érzi, hogy vége az ünnepeknek és ismét a régi taposómalmot kell nyomnia, viszont elég pesszimista hangvételű könyveket olvas, vagy azok a cikkek érdeklik a napi sajtóból, amelyek őt még véletlenül sem tudják pozitív irányba hangolni, akkor itt az ideje a változtatásnak, ha pozitívabb és boldogabb pillanatokat szeretni átélni.
Sok olyan irodalomi kiadvány létezik bármelyik könykereskedés polcán, amiből erőt lehet meríteni, ami azért van, hogy megmutassa az élet szépségét. Ha valaki pusztán csak vidámabb szeretne lenni, az is tud magának olyan irodalmat találni, ami az örömről és a vidámságról szól. Ha bizonytalanok vagyunk, a könyvkereskedő biztos tud ajánlani olyan könyvcsemegét, ami kedvünkre való.
Gondoljuk el, ha pusztán a nyomtatott sajtó, és irodalom ilyen befolyással van ránk, akkor mi van a képi megjelenéssel gazdagodott filmekkel, riportokkal! Biztos, hogy egy akciófilm, vagy egy horror, estleg a rendőrségi hírek lelki felüdülést adnak? Ott az élmény még fokozottabb!!!
Tehát ne felejtsük! Minden számít!