Az eredmény egy sikeres ember szemével

Szerinted az eredmények milyen gyorsan szoktak beköszönteni az ember életében? Te mennyire vagy eredményfüggő és eredményorientált? Egyáltalán szoktál azon gondolkodni, hogy egy-egy dolognak, amit teszel, annak milyen eredményei lehetnek, vagy csak az első lehetséges eredménylétet szoktad észrevenni?

Nos, a sikeres emberek nagyon eredményorientáltak. Mivel nap, mint nap terveznek, azaz vannak céljaik és ahhoz kapcsolódó részcéljaik, így ők átvizsgálják az életük történéseit. Egyrészt nem csak a sima, egyszerű, mezei SZTK keretes szemüvegükkel, hanem a bakelit keretessel, a színessel, a furábbnál-furább formájúakkal, a közelre hozóval, a távolra látóval is, és minden információt az eredmény számlájára írnak. Nem sikkadnak el az apró részletek felett sem, mert tudják, hogy abból is profitálhatnak, hogy abból épül majd fel az az egész, ami azt az igazi, nagy eredményt fogja számukra megadni. DE, fontos, azt megjegyezni, hogy ha ők valamit elkezdenek, attól nem várnak azonnali NAGY eredményt, azaz várhatnak, de már ők azzal réges-rég tisztában vannak, hogy az azonnali NAGY eredmények ritkán jönnek. Nem esnek kétségbe, ha az eredmények még 1 hónap múlva sem úgy mutatkoznak, mint azt a többi ember elvárná. Ők hosszabb távval terveznek, úgy, hogy közben nem veszítik el szemük elől a jelen szépségeit és apró eredményeit, tapasztalásait. Ha belegondolunk egy negatív eredmény is eredmény, mert tanulni lehet belőle. A nagy eredmény általában hosszabb távon jön csak, az apró eredmények következménye által, mert azok ott vannak benne minden napunkban, de figyelni kell, ha észre akarjuk őket venni.
Aki fogyókúrázásra szánja magát, és hirtelen akar megszabadulni a feles kilóktól, lehet, hogy eredményes lesz, de kérdés az, hogy milyen áron és milyen hosszútávon! Aki gyorsan akar nagy vagyonra szert tenni, az sem megy egyik percről a másikra. De az izomfejlesztéshez is idő, türelem, kitartás és következetesség kell.

Tehát, ha Te kedves olvasó itt a Karácsonyi láz utolsó napjaiban nyugodt szeretnél lenni hihetetlenül gyorsan, mert már nagyon eleged van, de még meg kell venned egy csomó ajándékot, és még a bevásárló lista sincsen készen, nemhogy a bevásárlás, és még ott a mosás, főzés, takarítás, vagy éppen a hal kipecázása egy közeli tóból , akkor szerinted, ebből az egészből mit kellene megtanulnod?
Mikor lehetnél idén, te a Karácsony egyik sikeres nyertese, mikor tudnád, akár már ma, péntek délután lezárni a Karácsonyi előkészületet és bezsebelni azt a hihetetlen gyors nyugodtságot? Az idei fogadalmadat, hogy nem „hagyom utolsó percre a dolgokat”, szerinted mennyire fogod tudni megtartani jövőre, ha idén és már tavaly sem sikerült?


Ha úgy érzed, hogy rögtön szeretnéd a dolgokat, de te magad keveset teszel azért, hogy mindent inkább időben megtegyél terv alapján, mint később kapkodással egybekötve, akkor Karácsony után, mikor már a bejgli morzsái vannak csak a tányéron, ülj le és készíts már előre tervet az idei Karácsony tanúlságaiból a jövő év megkönnyítése érdekében, hogy jövőre Te lehessél a Karácsony nyugodt, boldog és sikeres nyertese!